Goed gebruik

We vinden het allemaal vanzelfsprekend om geneesmiddelen binnen handbereik te hebben om ziekten te voorkomen, verlichten, verzorgen en genezen.

Geneesmiddelen zijn geen doorsnee producten. Ze bevatten een actief bestanddeel dat een specifieke ziekte bestrijdt in ons lichaam. Voor een optimale behandeling is het belangrijk dat we zorgvuldig omgaan met de geneesmiddelen die we nemen.

Uit de resultaten van een enquête, gehouden in juni 2008 bij een representatieve staal van Belgische patiënten, blijkt dat zij in het bijzonder de rol en de raad van artsen en apothekers waarderen en dat ze om bijkomende informatie en begeleiding vragen.

Deze website werd ontwikkeld om de inspanningen van artsen en apothekers te ondersteunen. U vindt er alle nodige informatie over het goed gebruik van geneesmiddelen!

Op 11 januari 2010 lanceerde pharma.be de website e-Bijsluiters. Via deze site heeft u toegang tot de publieke bijsluiters van merkgeneesmiddelen, die u via een handige zoekmotor kan raadplegen. Deze bijsluiters geven u alle essentiële informatie over het goed gebruik van uw geneesmiddelen naast de raad van uw arts en of apotheker.

Januari 2013 - Lancering van de video 'Therapietrouw en goed gebruik'. Om met onze medicatiegebonden informatie een zo breed mogelijk publiek te bereiken, hebben we een animatiefilmpje 'Therapietrouw en goed gebruik' ontwikkeld. Het is intussen ook overgenomen door Corelio-site Gezondheid.be (www.gezondheid.be).

Voor meer info over goed gebruik klik hier.